جنجال جدید دنیای مجازی؛مراحل چالش مومو چیست؟
بعد از چالش نهنگ آبی که چند سال گذشته نوجوانان را تحت تاثیر قرار داد و به نوعی با مسخ کردن آنها را تشویق به گرفتن جان خود میکرد، در تحولی نوین جای خود را به زشت سیرت و صورتی به نام «مومو» داده است.
«مومو» همان عروسک ژاپنی است که ابتدا با حسابی به همین نام در صفحه اینستاگرام، فیسبوک و یوتیوب ثبت شد و پس از مدتی به عنوان یک بازی چالش برانگیز برای خودکشی رایج شده و مورد توجه کاربران قرار گرفت اما متاسفانه چند روزی است که در ایران رواج پیدا کرده و تاکنون 2 قربانی به جای گذاشته است.
مراحل چالش مومو
این روزها بازی مومو در قالب یک اکانت واتس اپ با پروفایل تصویر یک دختر ترسناک ظاهر شده و به موبایل قربانی پیام ارسال میکند.
این پیام گاهی به صورت تبلیغات یا متن حاوی برنده شدن در قرعهکشی بوده و گاهی اوقات به قصد ایجاد رابطهای دوستانه با کودک و با کلمات زیبا خواهد بود.
در این پیام گفته میشود اگر کاربر از خواندن آن صرف نظر کند یا به آن پاسخی ندهد به او و خانوادهاش هنگام شب و زمانی که خواب هستند حمله خواهد شد و آنها کشته میشوند. بدین ترتیب کودک مجبور به چت با مومو شده و بایستی از دستورات پیروی کند.
این دستورات حاوی کارهای خشونتآمیزی هستند که سبب آسیب به خود، دیگران و بلکه خودکشی میشود. حین انجام دستورات، ممکن است به کودک حملات پانیک رخ دهد که سبب افزایش ناگهانی سطح اضطراب او شده و در نهایت به افزایش خطر ایست قلبی در کودک ختم میشود.
به منظور فهماندن کامل دستور به کودک گاهی عکس یا طرح گرافیکی همراه با متن ارسال میشود تا نحوه صحیح انجام دستورات را نمایش دهد. پس از هر مرحله جایزهای برای کودک در نظر گرفته خواهد شد و جایزه مرحله نهایی چالش مومو، ملاقات و دیدن مومو خواهد بود.
از این طریق انگیزهای درونی در کودک ایجاد میشود تا هرچه زودتر مراحل را انجام داده و پس از ملاقات با مومو، این کابوس تکراری به پایان برسد.
چگونه بفهمیم مومو به ما پیام میدهد؟
عکس پروفایل مومو منتسب به مجسمه ژاپنی به نام «پرنده مادر» بوده که در سال ۲۰۱۶ در فضای مجازی به نمایش در آمد و پس از مدتی با ایجاد تغییراتی در آن توسط شرکت Link Factory ظاهر ترسناکی به خود گرفت. این دختر با پاهای پرندگان و لبخندی شبیه به جوکر داشته که در کودکان باعث ایجاد ترس و وحشت میشود.
اگر مخاطب ناشناسی دارید که چنین عکس پروفایلی دارد یا نام کاربریاش مومو – Momo بوده و به قصد دوستی یا خرابکاری به شما یا فرزندتان پیام میدهد، او به احتمال زیاد مومو است.
بزرگسالان هم از خطر ارتباط با مومو در امان نخواهند بود
شاید والدین فکر کنند پیام دادن به مومو برای یک فرد بزرگسال نمیتواند خطری ایجاد کند و محض سرگرمی و پر کردن اوقات فراغت با مومو صحبت کنید.
با این وجود مومو متوجه بازه سنی مخاطب خود خواهد شد و از راههای دیگری به شما آسیب میزند:
- احتمال سرقت اطلاعات گوشی
- ایجاد مزاحمت تلفنی
- دریافت مداوم پیامها و تصاویر خشونتآمیز و آزاردهنده
- اخاذی و باجخواهی
چگونه از مومو در امان باشیم؟
اگر هنوز در دام مومو نیفتادهاید باید مراقب پیامهای دریافتیتان باشید. اگر پیام ناشناسی در واتس اپ دریافت کردید که مراحل چالش مومو را توضیح داده سریعا آن شماره را بلاک و پیامهایش را بدون سین کردن پاک کنید. بعدا هم به تماس شمارههای ناشناس خارج از کشور پاسخ ندهید تا خطر کاملا از شما دور بماند.
پلیس فتا به ماجرای چالش ترسناک مومو واکنش نشان داده و با اعلام عدم توانایی این چالش در هک گوشی، از کاربران خواسته تا با حفظ آرامش و خونسردی خود شماره تماس مومو را با تماس با ۱۱۰ اعلام کنند.